İmplant Nedir?

İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz.

 

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

 

İmplant tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın düzene girmiş olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler.

 

Kuron

 

Kuron, hasarlı dişi tamamen kaplamak için kullanılır. Hasar görmüş dişi kuvvetlendirmesinin yanı sıra, kuron, görünümü, şekli veya hizasını düzeltmek için de kullanılabilir. Kuron ayrıca, fonksiyon görebilmesi için dişe benzer bir şekil ve yapı sağlayacak şekilde implantın üzerine de yerleştirilebilir. Porselen veya seramik kuronlar, dişinizin doğal renginde üretilebilir. Kullanılabilecek diğer malzemeler; altın ve metal alaşımları, akrilik veya seramik olabilir. Bu alaşımlar, genelde porselenden daha güçlüdür ve arka dişler için önerilir. Güçlü ve çekici olması dolayısıyla metal altyapılı porselen kullanılabilir.

 

Estetik Amaçlı Zirkon Kaplama

 

Zirkonyum; doğadan çıkarılan beyaz bir metaldir. Zirkonyum kaplamalarda; porselenin altındaki altyapıyı oluşturan materyal, zirkonyum dioksittir. Zirkonyumun baskıya ve gerilime karşı direnci fazladır, doku dostu bir materyal olduğu için herhangi bir alerjiye sebep olmaz.

 

Lamine Diş Uygulaması

 

Halk arasında “yaprak porselen” olarak bilinen porselen lamineler son yıllarda gittikçe popülerliği artan bir uygulama haline gelmiştir. Dişlerde oluşan lekelenmelerin beyazlatma işlemiyle istenen renge dönüştürülemediği, dişlerin şekil ve formundan memnun olunmayan, diş arası “diastema” dediğimiz boşlukların olduğu vakalarda kullanılmaktadır.

 

Lamine dişler gerek yapım aşaması gerekse kullanılan materyal açısından klasik porselen kaplamalardan daha farklıdır. Porselen kaplamalarda dişlerin tüm yüzeyinden 1-2 mm kadar bir aşındırma yapmak gerekirken, laminelerde dişlerin ön yüzeyinden 0,5-1 mm kadar bir aşındırma yapmak, bazı vakalarda hiç aşındırma yapmadan uygulama yapılabilir.